ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Korv med bröd-semlan utmanar wrapsemlan

Tobias Berg · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015
Den nya korv med bröd-semlan är nästa succé-semla

Den nya korv med bröd-semlan är nästa succé-semla Foto: Facebook


klar

Artikellänk är kopierad

Semlan har på bara några dagar gått från traditionellt bakverk till att bli ett nav av kreativitet för Sveriges konditorer. I går gjorde konditorn Mattias Ljungbergs ”wrapsemla” succé på sociala medier och idag kom nästa steg i upptrappningen, Ekmans konditori i Trollhättan lanserade korv med bröd-semlan.

Denna senaste semla innehåller allt det du älskar med semlor men lånar sin design från klassikern korv med bröd, komplett med senap och ketchup gjort på vaniljkräm och röd gelé. Enligt Alf Oskarsson på Ekmans Konditori var det inte planerat utan idén om att skapa en utmanare till wrapsemlan föddes under morgonen och att det blev just korv med bröd var en slump.

– Det var det första som poppade upp, säger Alf Oskarsson.

Ekmans konditori planerar dock inte att nu ta nästa steg i semlans utveckling själva utan lämnar över stafettpinnen till landets konditorer.

– Jag lämnar över det till övriga konditorier så får de hitta på en kebabtallriks-semla eller något, säger Alf Oskarsson

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro