ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftig explosion i Prag

TT-Metro · 29 Apr 2013
Uppdaterad 30 Apr 2013

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Närmare 40 personer skadades vid en kraftig explosion i centrala Prag. Borgmästare Bohuslav Svoboda uppger att explosionen inte tros ha krävt dödsoffer och att den troligen berodde på en gasläcka. Det ska inte finnas några uppgifter om skadade svenskar, uppger UD för Metro.

Explosionen var så kraftig att den ska ha krossat fönsterrutor i byggnader upp till hundra meter från platsen.

Explosionen inträffade i en byggnad som vetter mot Moldaufloden, bara ett tiotal meter från Nationalteatern.

Enligt polisen är bedömningen att det "troligtvis" var en gasexplosion och att cirka 15 personer fanns i byggnaden, som bland annat innehåller ett kontor tillhörande Internationella luftfartsföbundet (IATA), rapporterar Reuters.

De flesta som skadats tros ha klarat sig utan allvarligare skador, enligt polisens talesman Zdenek Schwarz. – Det är mest lindriga skador, skärsår, blåmärken, skador från glassplitter. Vi uppskattar att som mest fyra personer har skadats allvarligt men det är en preliminär bedömning, säger han till tjeckisk tv. Pensionären Venceslava Sehnotkova satt och kokade kaffe i sin lägenhet när den "otroliga" smällen skakade hennes lägenhet. – Jag trodde att byggnaden skulle kollapsa. Jag tittade ut genom fönstret och det var bara damm överallt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro