ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftig ökning av nystartade unga företag

Edvin Gepertz · 30 Aug 2011
Uppdaterad 30 Aug 2011

Tråkigt jobb eller inget jobb alls – att starta eget har blivit lösningen för många unga. Antalet nya, unga företag har ökat kraftigt i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Jens Hendar, 20, är en av många unga göteborgare som startat eget företag på senare tid.
Jens Hendar, 20, är en av många unga göteborgare som startat eget företag på senare tid.Foto: Christina Blom

Det senaste halvåret har det i Göteborg varit en stor ökning av företag startade av unga människor. Mellan januari och juni i år startades 193 företag av personer mellan 18 och 25 år. Det är 40 procent mer än förra året, enligt en undersökning av Visma. – Det har blivit coolt att starta eget och att vara entreprenör. Det har blivit populärt bland unga och det förknippas med en livsstil som attraherar många yngre, säger Mariah ben Salem Dynehäll, verksamhetschef på Drivhuset. Hon bekräftar att det varit en uppgång och berättar att Drivhuset ökat antal nystartade företag bland unga med 49 procent fram till augusti, jämfört med förra året. Jens Hendar, 20, driver ett företag som sysslar med försäljning och konsultuppdrag. Han är en av de unga göteborgarna som nyligen startat eget och tror sig veta vad det är som lockar: – Att man kan försöka tjäna pengar på det man tycker är intressant. Men jag tror också det har att göra med att det inte finns så mycket jobb, och speciellt inte för sådana som inte har erfarenhet, säger han. Friheten tror han också är en anledning. – Att vara sin egen chef och att ingen annan ska bestämma över dig, det är också något folk vill. Det är ju mycket så nu att man ska vara sin egen.Gäller det speciellt för unga människor, tror du? – Ja, jag tror att det till stor del mest är unga som känner så. Att man vill göra vad man själv vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro