ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftiga åskväder drar över Sverige

Jenny Sköld · 30 Jul 2013
Uppdaterad 30 Jul 2013

Åska, hällregn och tromber. Busvädret har kopplat ett fast grepp över Sverige. Men det finns ändå hopp om badväder innan den här semesterveckans slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Orosmoln över Brahehus.
Orosmoln över Brahehus.Foto: Läsarbild/Andreas Ljunggren

Vädret under tisdagen har varit dramatisk på åska och hällregn i flera delar av landet. Tromber har virvlat upp utanför kustremsan i Halland.

Ovädret orsakas av att ett omfattande lågtryck har rört sig in över Östersjön och belägrat stora delar av Svealand och Götaland. Samtidigt har det skapats kraftiga, isolerade åskceller som även gett upphov till tromber en bit utanför kusten. 

Och semesterfirare gör bäst i att skjuta upp utomhusaktiviteterna ytterligare några dygn. 

– Det finns fortsatt risk för åska och regn över Stockholms och Upplands skärgård. På västkusten finns risk för kraftiga åskvindar som rör sig upp över Värmland. Det kan också bli ganska intensivt regn över Skåne och Norrland under morgondagen, säger Lina Broman, meteorolog på Foreca. 

Men det finns hopp om en vacker avslutning på ledigheten för alla de som återvänder till jobbet på måndag. Till helgen väntar badväder.

►Kolla hur vädret blir där du befinner dig

– På fredag, lördag växer en högtrycksrygg med varm luft från Frankrike och Spanien in över landet och ger riktigt varmt och soligt väder på lördagen. På söndagen blir det svalare och sedan regnigare nästa vecka, säger Lina Broman. 

Skicka in dina storm- och ovädersbilder till oss på Metro! Så här går du tillväga:

►Så använder du Scoopshot-appen

1. Ladda ner gratisappen Scoopshot från App Store eller Google Play och registrera dig.

2. Använd appens ”Tap to snap”-knapp för att fotografera eller filma. Om du inte har fotograferat eller filmat via appen kan du importera bilden eller filmklippet från mobilens bildmapp.

3. Ange ditt pris och skicka sedan i väg bilden eller filmklippet.

4. Om Metro väljer att köpa och publicera ditt material så får du info om detta i appen.

5. Mer information om appen finns på Scoopshot.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro