ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftiga störningar i tågtrafiken på stambanorna

Björn Sjö · 30 Sep 2018
Uppdaterad 30 Sep 2018
En sönderkörd växel och nedriven kontaktledning sinkar tågtrafiken på stambanorna.

En sönderkörd växel och nedriven kontaktledning sinkar tågtrafiken på stambanorna. Foto: IBL


Tågtrafiken på stambanorna mellan Stockholm och södra och västra Sverige drabbades under söndagseftermiddagen av stora störningar och förseningar. Växel och kontaktledning måste repareras vid viktig knutpunkt för trafiken. Förseningarna kan väntas hela kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett stopp i tågtrafiken på västra stambanan ställer till stora störningar i fjärrtågstrafiken mellan Stockholm och Göteborg, Stockholm-Malmö och regionaltrafiken Linköping/Eskilstuna – Sala.

Avgångar ställs in, resvägar ändras och restider förlängs, meddelade Trafikverket på söndagseftermiddagen.Stoppet beror på en nedriven kontaktledning mellan Flen och Katrineholm.

Nedriven kontaktledning

Problemen började redan på söndagsmorgonen, då ett tåg rev upp växeln på västra stambanan i området, vilket begränsade trafiken till ett av två spår.Vid lunchtid revs även en kontaktledning ned på det andra spåret.

Knutpunkt för södra Sveriges trafik

– Det här är en knutpunkt för tågtrafiken i södra Sverige, så det är ytterst olyckligt att vi har drabbats av två så stora fel, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket, till TT.

Några tåg som stod på sträckan fick rulla förbi i låg fart, men efterföljande tåg måste ledas om på alternativa sträckor via bland annat Västerås, Nyköping och Eskilstuna. Så det blir förseningar under kvällen, förklarar Sofia Lindahl.

Reparatörer ska vara utkallade till platsen, men Trafikverket har ingen prognos om när felet kan vara åtgärdat och trafiken kan återupptas som normalt.Resenärer uppmanas att ta kontakt med sitt tågbolag för närmare information.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro