ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftigt jordskalv i Asien

metro · 16 Apr 2013
Uppdaterad 17 Apr 2013
Oroliga pakistanier efter jordskalvet.

Oroliga pakistanier efter jordskalvet. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ett mycket kraftigt jordskalv fick byggnader från Persiska viken till Indien att skaka. Minst fem människor dödades i Pakistan.

Skalvet hade sitt epicentrum i provinsen Khash i Iran, nära den pakistanska gränsen, och hade magnituden 7,8 enligt amerikanska geologiska myndigheten USGS. På den pakistanska sidan rasade hus och minst fem människor dödades, enligt lokala myndigheter.

Iranska medier rapporterade på tisdagen att katastroftillstånd införts i provinsen och att räddningsarbetare var på väg till området.

Skalvet kunde kännas hundratals, kanske tusen kilometer bort, enligt Mehdi Zare på Irans seismologiska institut.

– Skalvet var mycket kraftigt och stor panik utbröt bland invånarna i området. Men regionen är glesbefolkad och vi hoppas att skadorna inte blir stora, sade Zare till iranska Press TV.

Boende i pakistanska Karachi kände hur byggnader gungade under skalvet.

– Jag tror att Karachi var en av de städer som drabbades hårdast eftersom den ligger närmare den iranska gränsen, sade biståndsarbetaren Ayesha Hasan i telefon till TT från staden.

Uppgifter direkt efter skalvet väckte oro för att hundratals kunde ha dödats och statliga iranska medier rapporterade om minst 40 dödsoffer.

Iranska tjänstemän dementerade senare uppgifter om att människor omkommit i Iran.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro