ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftigt prisfall för bostadsrätter

CG Ström/TT · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Tabellen är hämtad från Mäklarstatistik. 

Tabellen är hämtad från Mäklarstatistik. 


klar

Artikellänk är kopierad

Prisfallet på bostadsrätter tog fart på allvar i oktober.Och nu faller även villapriserna på bred front.Finanskrisen och börsfallen börjar nu på allvar smitta bostadsmarknaden. Medelpriset för en bostadsrätt föll med tio procent i riket. Och villapriserna föll med fem procent mellan september och oktober, enligt Mäklarstatistik.

Därmed bekräftas bilden av en allt trögare bostadsmarknad där säljarna nu tvingas acceptera allt lägre priser.

I centrala Stockholm föll bostadsrättspriserna med 5 procent i oktober till ett snittpris på 45 790 kronor per kvadratmeter. I Storstockholm föll priserna med 9 procent.

I centrala Göteborg är prisnedgången för bostadsrätter i snitt 7 procent och i Storgöteborg har priset fallit med 4 procent.

I Malmö har priserna gått åt olika håll. I centrala Malmö har bostadsrättspriserna fallit med 3 procent, medan priserna i Stormalmö stigit med 2 procent.

Villapriserna som länge hållit emot alla räntehöjningar och den snabba försämringen av konjunkturen börjar nu också falla rejält. Snittpriset på en villa i Storstockholm föll med 8 procent till ett snittpris på knappt 3 miljoner kronor mellan september och oktober. I Storgöteborg föll villapriset med 5 procent och i Stormalmö med 9 procent.

"Vi är inte förvånade över att oktober månad visar negativa siffror även på villamarknaden. Det som präglar marknaden just nu är att säljare och köpare fortfarande har svårt att enas om priset", skriver Lars Kilander, vd för Mäklarsamfundet Bransch i ett pressmeddelande.

Tabellen är hämtad från Mäklarstatistik.
Tabellen är hämtad från Mäklarstatistik.
klar

Artikellänk är kopierad

CG Ström/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro