ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kraftigt snöfall stoppar tåg

TT · 11 Dec 2012
Uppdaterad 11 Dec 2012
Kraftigt snöfall slår mot tågen

Kraftigt snöfall slår mot tågen Foto: Scanpix


Snön vräkte ner över Kalmar län i natt samtidigt som vinden ökade, enligt polisen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning, den näst högsta varningsnivån. Tågtrafiken mellan Oskarshamn och Berga är helt inställd och turtätheten på banan Hultsfred-Kalmar har dragits ner.

klar

Artikellänk är kopierad

– Men vi har just nu inga allvarliga bilolyckor, säger polisbefälet Reine Johansson i Kalmar. Från polishuset ser han den tilltagande snöyran och hur vinden sliter i flaggan utanför.

Johansson berättar att det kan bli besvärligt att köra bil på framför allt mindre vägar.

– De blåser igen snabbt. Men vi har inte några stora störningar. Samtidigt är det väldigt lite trafik på vägarna nu under natten. SMHI:s varning för Kalmar län, inklusive Öland, gäller snöbyar som lokalt är ihållande och kan innehålla "snökanoner" och ge uppemot 40 centimeter snö.

Även i Stockholms län, Sörmland, Östergötland och Blekinge varnar SMHI för snöfallet. Men det är en lägre varningsnivå, klass 1, och gäller mindre mängder än i Kalmar.

En linjebuss med cirka 15 passagerare ombord välte vid Tängelsås nordost om Lund, strax efter klockan åtta i dag på morgonen. Ingen passagerare skadades, enligt polisen.

– Det är helt stopp i trafiken på E 4 i norrgående riktning under bärgningsarbetet. Vi har spärrat av och leder om trafiken på alternativa vägar, säger Jenny Ejdvinsson, biträdande vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Enligt polisen är framkomligheten på vägen begränsad under bärgningsarbetet.

Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, berättar att klass 2-varningen i Kalmar län förmodligen ligger kvar hela tisdagen och lyfts bort natten till onsdagen. Då väntas snöfallet mattas av.

– Under morgonen har det snöat mest intensivt i kustområdena i Kalmar län ut över Öland, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro