ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kräksjukan slog till – 400 sjuka på Scania

John Lindblom · 15 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Över 400 anställda på Scanias huvudkontor i Södertälje har under veckan blivit magsjuka och tvingats sjukskriva sig.

Epidemin har drabbat drygt var femte anställd på Scanias tekniska kontor där närmare 2000 personer jobbar med forskning och utveckling.

Miljöförvaltningen i Södertälje och landstingets smittskyddsenhet misstänker vinterkräksjuka.– Sannolikt är det så. Eftersom nästan hälften av de insjuknade inte har ätit alls i personalmatsalen kan det här i alla fall knappast ha med maten att göra. Prover på mat och vatten har dock tagit för säkerhets skull, berätar Birgita de Jong på smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting.– Tur i oturen är att det mest handlar om kontorspersonal som insjuknat. Någon verkstadsproduktion drabbas inte, säger Han Åke Danielsson, pressansvarig på Scania i Södertälje.

Vinterkräksjuka kan ge både hög feber, svåra diarréer och allmänt illamående.Scania i Södertälje drabbades under mitten av 90-talet av ett nästan lika stort magsjukeutbrott då en kontaminerad tårta däckade hundratals anställda.– Jag var då en av få som klarade sig. Då var det mest arbetare på golvet som drabbades, berättar Hans Åke Danielsson.

I början på nästa veckan väntar provsvaren från Scaniakontoret vara klara. Då beräknas de flesta  sjukskrivna också vara åter i tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro