ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krämig viltmästargratäng

Menyse.com · 8 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

4 portioner

500 gram viltskav350 gram rotselleri2 äpplen250 gram skivadefärska ­champinjoner1/2 dl olivolja150 gram cheddarost2,5 dl vispgräddeRårörda tranbärSalt och peppar

Tillagning 1. Lätt-tina viltskav. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Fräs skaven i 5 minuter utan att bränna den. Salta och peppra, dra åt sidan. 3. Fräs champinjonerna i 5 minuter i en annan panna. Salta, peppra. Dra åt sidan. Ringla lite olja i en ugnssäker form. 4. Skala och skiva rotselleri och urkärnade äpplen tunt. Bred ut rotsellerin i botten på formen. 5. Varva svamp, skav och äpple ovanpå. Grovriv cheddarost över gratängen. Slå på grädde. Sätt  in i ugnen i 20 minuter. 6. Slå på rårörda tranbär.

Älgstek med persiljetäcke

4 portioner

1,5 kg mörad älgstek100 gram pepparrot50 gram bladpersilja1/2 dl olivoljaSalt

Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader. Ta bort eventuellt nät från steken. Putsa bort eventuella hinnor. 2. Skala och skär pepparrot i mindre bitar. Lägg detta i matmixer och tillsätt persilja, olja och lite salt. Mixa till jämn smet. 3. Smeta mixet på älgsteken. Lägg över steken på ugnsgaller med ugnsplåt under. Sätt i en stektermometer och sätt in i ugn. Steken är klar vid innertemperatur 63 grader, efter 1–1,5 timme.

Renskavstallrik med fårost

4 portioner

500 gram ­renskav3 stjälkar tunnskivad blekselleri6 urkärnade och ­båtskurna plommon 1 kruka färsk, ­hackad ­koriander1 skivad rödlök200 gram fetaost1 citronOliv-olja2 kvistar röda vinbär.Salt och ­peppar

Tilllagning 1. Lätt-tina skaven och fräs den i 5 minuter utan att bränna. Dra åt sidan. 4. Fördela renskaven på tallrikar eller lägg upp på ett större fat. Strö över selleri, plommon, rödlök och koriander. 5. Salta och peppra lätt (osten är salt). Bryt fetaost i bitar och fördela. Pressa över citronjuice. Häll på lite olivolja.Garnera med vinbär.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro