ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krasch direkt för nya Stockholm.se

Mary Örnborg · 6 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nya stockholm.se 

Nya stockholm.se 


klar

Artikellänk är kopierad

650 miljoner kronor är budgeten för Stockholms stads nya användbara webbplats, men sajten kraschade redan under invigningen.I går invigde stadsborgarrådet Sten Nordin Stockholms stads nya webbplats. – Vi vill göra Stockholm till världen mest tillgängliga stad, säger Sten Nordin.Men under lanseringsdagen var webbplatsen allt annat än tillgänglig för de som ville in och titta.

Sajten kraschade en halvtimme innan invigningen.– Trycket var stort på webbplatsen. Men det ska inte vara något krångel framöver, säger Sten Nordin.

Den gamla sajten som byggdes 2003 har fått utstå kritik för att vara svårnavigerad. Därför har har användarvänligheten fått stå i centrum under utvecklingsarbetet.– Vi har hämtat idéer från andra kommuners sajter men också från stockholmarna som via en utvecklingsblogg har lämnat förslag, säger Sten Nordin.En av de stora skillnaderna är att man nu kan söka på ämnen istället för, som tidigare, på förvaltning. – Sajten kommer successivt att byggas ut. Från och med 1 juni kommer man till exempel kunna välja barnomsorg och äldreomsorg via webbplatsen. Nästa steg är att låta giftassugna par själva via webben boka en tid för vigsel i stadshuset. - Vi har totalt 650 miljoner kronor att utveckla tjänster för på webben. Utvecklingsbloggen står fortfarande öppen för de som har idéer, säger Sten Nordin.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro