ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krav på sexutbildning för lärare

TT · 7 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt RFSL har bara sex procent av alla examinerade lärare fått utbildning inom området. Hälften av lärarutbildningarna saknar helt kurser i sex och samlevnad.
Enligt RFSL har bara sex procent av alla examinerade lärare fått utbildning inom området. Hälften av lärarutbildningarna saknar helt kurser i sex och samlevnad.Foto: SCANPIX

Undervisning i sex och samlevnad är sedan länge obligatorisk i svenska skolor.

Men på lärarutbildningen är inte ämnet obligatoriskt, påpekar Mette Fjelkner, ordförande i Lärarnas riksförbund, och Åsa Regnér, generalsekreterare i Riksförbundet för sexuell upplysning, i en gemensam debattartikel i Dagens Nyheter.Enligt dem kan det finnas ett samband mellan bristerna i lärarutbildningen och ökningen av könssjukdomar som klamydia hos unga. Även då det gäller ökningen av antalet anmälda sexualbrott där unga misstänks som gärningsmän anas ett motsvarande samband.Enligt RFSL har bara sex procent av alla examinerade lärare fått utbildning inom området. Hälften av lärarutbildningarna saknar helt kurser i sex och samlevnad.Mette Fjelkner och Åsa Regnér kräver nu att lärarstudenter ska få generell utbildning i sex och samlevnad.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro