ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krävde att praktikant skulle raka sig som George Michael

Fredrik Beckman · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013

Mannen som skulle få göra arbetspraktik på företaget hade för långt skägg, ansåg chefen. Han skulle raka sig. I vart fall som George Michael”.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Ett företag i Göteborg har blivit anmält till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Och DO kräver nu att företagets chef förklarar sig. Allt ska ha börjat med ett krav på rakning.

Det var den 2 april som mannen, tillsammans med en handläggare från arbetsförmedlingen, på en anställningsintervju på företaget.

Chefen ska då ha påpekat att mannen måste raka av sig skägget för ”vi jobbar på ett svenskt företag” och ”du vet att svenskar är rasister”. Mannen förklarade att han var praktiserande muslim och att skägget var en del av hans religiösa identitet.

Arbetsförmedlaren ska senare ha frågat chefen hur kort skägg mannen behövde ha för att få anställning. Då ska chefen ha svarat att mannen fick se ut ”som George Michael”.

Innan han började sin anställning ska mannen ha kortat skägget något. Men ska sedan ha fått många kommentarer om att raka av det. Enligt anmälan till DO ska de också ha förekommit andra, vad mannen ansåg vara, trakasserier. Många hade sexanspelning och han ska heller inte ha fått be under pauser i arbetet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro