ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kräver halv miljon - eller hustrun tillbaka

Tina Sayed Nestius · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

För två år sedan dömdes mannen till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning mot sin fru. För en vecka sedan ringde 24-åringen sin svärfar, krävde 50 000 euro – eller hustrun tillbaka som hon tidigare var, rapporterar Dala-demokraten. Nu är mannen häktad i sin frånvaro och jagas i Europa.

klar

Artikellänk är kopierad

I botten finns en kulturkrock, skriver Dala-demokraten. Kvinnan är 21 år gammal, uppväxt i Borlänge och anpassad till det svenska samhället. Under ett besök i föräldrarnas hemland träffade hon 24-åringen och förälskade sig i honom.

Enligt domen var föräldrarna motståndare till äktenskapet, men gav med sig och lät de unga gifta sig. De hjälpte dem till och med till en ny lägenhet i Borlänge. Omständigheterna ledde till att frun fick försörja familjen medan mannen gick sysslolös, laddade upp en tilltagande svartsjuka och började misshandla och hota henne. I oktober 2011 dömdes han för grov kvinnofridskränkning men sedan dess ska han ha fortsatt trakassera sin hustru och hennes familj. 

Förra söndagen uppträdde han hotfullt och krävde 50 000 euro (motsvarande en halv miljon svenska kronor) - eller hustrun tillbaka.

– Han hotade samtidigt att annars döda någon i familjen. Det är så pass allvarligt att han i alla fall måste hämtas till förhör. Nu vet vi inte var han finns, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson till Dala-Demokraten.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro