ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kräver hårdare straff efter skjutningarna

Madeleine Korneliusson · 9 Sep 2013
Uppdaterad 9 Sep 2013

Skärpt vapenlagstiftning, tidiga insatser för ungdomar på glid och vittnesskydd. Det var några av de ämnen som togs upp under morgonens krismöte mellan Göteborgs kommunstyrelse och ledningen för polis och räddningstjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) vill se skärpta straff för vapeninnehav efter skjutningarna i Göteborg.
Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) vill se skärpta straff för vapeninnehav efter skjutningarna i Göteborg.Foto: Scanpix

Med anledning av den senaste tidens skjutningar höll politikerna i Göteborgs kommunstyrelse ett krismöte på måndagsmorgonen. Under presskonferensen som hölls efter mötet framhöll kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén att mötet inte var något beslutsmöte utan ett sätt för kommun, polis och räddningstjänst att få en gemensam bild av den rådande situationen. – Vi ska inte växla, utan växa i våra respektive ansvarsområden, säger Anneli Hulthén (S). Nu vill både kommunstyrelsen och polisen se en skärpt lagstiftning för vapeninnehav och vapenbrott. – De som blir tagna med vapen kan i dag vara ute i flera månader med sin kriminalitet. Därför vill vi diskutera lagstiftningen med justitieminister Beatrice Ask så att de här människorna kan häktas direkt och dömas direkt, säger Dario Espiga (S). – Det är ohållbart med en lagstiftning som inte gör att det finns kännbara straff för att ha skarpladdade vapen. Vi vill se en lagstiftning som fungerar, säger Mats Pilhem (V). Under morgonens möte diskuterade kommunstyrelsen och ledningen för polis och räddningstjänst också inflödet av illegala vapen i landet, vittnesskydd och tidiga insatser för ungdomar på glid. – Polisen beskrev täta relationer mellan narkotika och kriminella gäng. De önskar att staden ska bli ännu mer aktiv på skolorna med att diskutera narkotika och med att avglorifiera droger, säger Anneli Hulthén.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro