ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kravet: Stoppa brutale sexcoachen vid svenska gränsen

Tomas Lundin · 24 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Julien Blancs aggressiva raggningsknep innefattar stryptag och han har portats från flera länder. Nu kräver en grupp att han stoppas från att komma in i Sverige.

Metro har tidigare skrivit om ”dejtingcoachen” som bland annat lär ut att ta strypgrepp på kvinnor och att dra ner deras ansikte mot ditt skrev. Nu har en namninsamling startats på Change.org för att porta Blanc från att komma till Sverige, där han har tre inbokade seminarium.  – Det är redan nu så att många tjejer känner sig otrygga med att träffar killar de lärt känna på nätet och om man går på krogen så går man i grupp för att hålla koll på varandra. Den här typen av kurs går ut på att skilja ut tjejer och som han själv säger kortsluta deras emotionella respons så att de inte förstår att de blir utsatta för övergrepp, säger Lovisa Tärnholm, 31, en av de som skrivit under protes

Australien och Storbritannien har stoppat 25-åringen från att komma in i landet, enligt Telegraph är det första gången någon portas på grund av sexistiskt beteende. 

”Julien Blanc är en man som glorifierar sexuell våld och kallar det för raggarteknik och sedan håller seminarier om just det ämnet runt om i världen. Han fokuserar på hur kvinnor ska luras till att ha sex i syfte att tjäna pengar. Han har redan blivit utkastad ur Australien och blivit nekad inresetillstånd i Storbrittanien”, skriver intitiativtagaren. 

Lovisa Tärnholm är inte hoppfull när det gäller att lyckas få myndigheterna att stoppa coachen, men tror att Blanc ändå kommer få svårt att utföra sitt arbete när han kommer till Sverige. – Vi kan ju inte bokstavligen stoppa honom för det är olagligt, men det talas redan nu om demonstrationer där han planerar att uppträda. 

Namnunderskrifterna ska signera ett brev sin skickas till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) med krav om att neka Blanc inresetillstånd. Metro har sökt Morgan Johansson via hans pressekrererare Martin Brangenfeldt, som bett att få återkomma.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro