ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krävs på 40 skattemiljoner: Jag var bara godtrogen”

Leif Oldenburg · 9 Jan 2013
Uppdaterad 9 Jan 2013
Krävs på 40 skattemiljoner: ”Jag var bara godtrogen” Den 40-åriga kvinnan krävs tillsammans med sin exman på cirka 40 miljoner kronor i utebliven skatt.

Krävs på 40 skattemiljoner: ”Jag var bara godtrogen” Den 40-åriga kvinnan krävs tillsammans med sin exman på cirka 40 miljoner kronor i utebliven skatt. Foto: Isabel Svensson


Drygt 700 företag och privat- personer har fastnat i myndigheternas aktioner mot organiserad brottslighet. En kvinna i Stockholm och hennes exman krävs tillsammans på drygt 40 miljoner kronor i obetalda skatter.

klar

Artikellänk är kopierad

Hon är i 40-årsåldern, bor i hyresrätt i en förort i Stockholm och är en av drygt 700 som har fastnat i myndigheternas aktion mot grov brottslighet.

– Myndigheterna säger att jag har tagit 10 miljoner svart. Var är pengarna i så fall? Jag var bara godtrogen och nu är mitt liv förstört.

Kvinnan intar tillsammans med sin exman tre av de fem främsta platserna bland företag och privatpersoner i Stockholms län som misstänks för grov ekonomisk brottslighet. 

Tillsammans krävs de på cirka 40 miljoner kronor i utebliven skatt.

– Jag ställde upp som vd eftersom min exman hade betalningsanmärkningar. Jag skötte bara kontoret och det administrativa. Men jag var absolut ingen målvakt. Min exman är jätteledsen och tar på sig allting.

Företagen och privatpersonerna som krävs på mest i Stockholms län

Sålt till restauranger

Vin- och spritgrossist med adress i Norsborg. Enligt Skatteverket har bolaget bara varit en konstruktion för att handla med alkohol utan att betala skatt. Varor har sålts till restauranger utan att skatter har betalats.  Krävs på 17,9 miljoner i utebliven skatt.

Razzia i lokalerna

Grossistföretag med verksamhet i Årsta Partihallar. Misstänks bland annat för oriktiga fakturor och oredovisade intäkter på sammanlagt 16 miljoner kronor. I november förra året gjorde Ekobrottsmyndigheterna razzia i företagets lokaler i Årsta. Krävs på 15,3 miljoner.  

Ledande roll i företaget

Man i 40-årsåldern med en ledande roll i grossistföretaget i Årsta. Medger att han har haft ansvaret för verksamheten trots att hans exfru stått som vd. Skatteverket upptaxerar mannens inkomst med närmare 20 miljoner åren 2009–12. Krävs på 14,5 miljoner.

Förnekar all kännedom

Kvinna i 40-årsåldern. Anses ha varit företrädare för grossistföretaget i Årsta tillsammans med sin exman. Förnekar all kännedom om ekonomiska brott och menar att hon stått som vd eftersom exmaken haft betalningsanmärkningar. Krävs på 12,7 miljoner.

Skriven på Östermalm

Kvinna i 60-årsåldern som är skriven på en fashionabel adress på Östermalm.  Misstänks ha dolt egendomar, inkomster och förmåner  genom stiftelser och olika  bolag som kontrollerats av kvinnan och hennes exman. Krävs på 7,1 miljon.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro