ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krig om hasch bakom skjutningarna

Gustaf Eriksson · 15 Sep 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013
Krig om hasch bakom skjutningarna Den 6 september sköts en man vid Hammarkulletorget i Göteborg. Staden har skakats av ett 30-tal skottlossningar i år.

Krig om hasch bakom skjutningarna Den 6 september sköts en man vid Hammarkulletorget i Göteborg. Staden har skakats av ett 30-tal skottlossningar i år. Foto: Scanpix


Göteborg har skakats av ett 30-tal skottlossningar i år. Orsaken kan vara att kriminella krigar om haschmarknaden. – Många vill vara med och tjäna pengar, säger narkotikarotelns chef Dan Windt till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Vinstmarginalen på cannabis i Göteborg ligger på minst 500 procent. Försäljarna kan göra 120 kronor i ren vinst – per gram. GT rapporterar att möjligheterna att snabbt tjäna stora pengar har gjort att många vill vara med och slåss om marknadsandelar. 

Dan Windt, chef för narkotikaroteln i Göteborg, säger till tidningen att revirstrider ligger bakom det 30-tal skottlossningar som drabbat staden i år.  Kriminella markerar mot dem som inkräktar på andras revir. – Det är en skrämmande utveckling under senare år, säger Dan Windt.  – Min personliga uppfattning är att 90 procent av allt våld i de kriminella kretsarna i Göteborg är i grunden relaterat till narkotikahandeln, säger en narkotikaspanare till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro