ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kriminalvårdare gjorde julfilm – här är fler (statliga) virala succéer

Linnéa Borgert · 15 Dec 2016
Uppdaterad 15 Dec 2016
Nyligen släppte Kumlaanstaltens personal sin egen version av Maria Careys "All I want for christmas is you".

Nyligen släppte Kumlaanstaltens personal sin egen version av Maria Careys "All I want for christmas is you". Foto: Kumlaanstalten


Lättklädda brandmän, en polis som gör bakåtvolter, dansande sjuksköterskor och nu senast kriminalvårdare som gör en musikvideo till "All I want for christmas is you". Även de som jobbar i samhällets tjänst gillar att bjuda på sig själva på Youtube.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Kumla-anstaltens personal tolkar Mariah Carey

Dilan Mokre, 29, som jobbar som kriminalvårdare på Kumlaanstalten, ville tillsammans med sina kollegor skicka en julhälsning. Tillsammans sjunger och dansar de till ”All I want for christmas is you” – innanför murarna.– Jag ville visa en motbild av allt som är negativt. Det är svårt att inte bli glad när man tittar och det var mitt enda mål. Jag ville sprida värme och glädje, säger han till Metro.

2. Vårdpersonal sjunger om handsprit

Våren 2014 slog operations- och anestesikliniken på Värnamo Sjukhus ett slag för handhygien. ”Grease lightning” fick en ny text och handlade helt plötsligt om handsprit. I stället för att samlas runt en bil flockades vårdpersonalen runt en patient som skulle opereras.

3. Sköterskor har ”after ski”

Nattetid förvandlas ortopeden i Östersund till en after ski. I alla fall om man ska tro den här rekryteringsfilmen, som är gjordes i januari 2016 på initiativ av två sjuksköterskor som jobbar på avdelningen. Afterski-ortopeden är långt ifrån de enda som söker personal med hjälp av filmer, men att sätta partyhattar på patienterna tillhör inte vanligheterna.

4. Brandmän dansar i kalsonger

Kommer ni ihåg när Harlem Shake slog ned som en bomb 2013? En person börjar att dansa till Baauers ”Harlem shake” och när den tunga basen kommer in dansar hela bunten. Ju konstigare desto bättre. Borås brandkår hakade på trenden…

5. Polisen gör volter

… och polisen i Södertälje ville inte vara sämre.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro