ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

KRiMZ: "Det som tidigare funkade klickar inte lika bra med dagens CS"

Erik Glanell · 1 Mar 2017
Uppdaterad 1 Mar 2017
2016 fick Fnatic till slut lyfta bucklan i Katowice. Kommer de kunna reprisera bedriften?

2016 fick Fnatic till slut lyfta bucklan i Katowice. Kommer de kunna reprisera bedriften? Foto: Helena Kristiansson/Joe Brady/ESL


Metro tog ett snack med Fnatics Freddy "KRiMZ" Johansson om hur Fnatic förändrat spelet inför IEM Katowice.

klar

Artikellänk är kopierad

DreamHack Las Vegas blev er första turnering med gamla laguppställningen. Hur är känslan i laget när nästa stora tävling står för dörren? 

– Känslan just nu är bra, sen vi fick tillbaka gamla laget har vi jobbat hårt med att hitta en balans mellan det som gjorde oss bäst i världen tidigare och vad som funkar i dagens meta. Det är en lång väg tillbaka till #1 men det känns att vi är på god väg, säger Freddy ”KRiMZ” Johansson.

Har ni hittat tillbaka till varandra spelmässigt?

– Både ja och nej, vi känner varandra så pass bra både utanför och i spelet att saker och ting faller naturligt väldigt snabbt. Vi har väldigt mycket nya idéer och tankar om hur vi ska återta en plats i toppen men det är en lätt grupp människor att jobba med och vi tar det en dag i taget.

Vad är det du har saknat mest med Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”Flusha” Rönnquist?

– Att ha en grupp på 5 som tänker likadant, man vet alltid var man har varandra. Allt känns naturligt och enkelt.

Ni har länge haft en fri spelstil i laget och förlitat mycket på individuell skill. Nu är konkurrensen hårdare och det finns fler lag som tävlar om topplaceringarna. Hur påverkar det ert sätt att spela på? Kan ni fortsätta att spela fritt?

– Jag tycker att vi alltid haft en bra balans mellan just fritt, individuellt spel och det taktiska. Det som tidigare funkade klickar inte lika bra med dagens Counter strike och vi har jobbat mycket med att få in nya taktiker och idéer. Med tiden kommer vi ha mer taktiskt att falla tillbaka på men fokuset kommer fortfarande ligga kring vår individuella skill.

Ni kommer att möta Ninjas in Pyjamas i första gruppspelsmatchen. Är det speciellt att möta svenska konkurrenterna i jämförelse med andra lag?

– Det är alltid speciellt att möta NiP, inte bara för att vi är från samma land utan också för att vi båda är lag som funnits i toppen länge. Det är mycket prestige i mötena med NiP.

LÄS MER
Fnatic FIFA-satsar – med AS Roma

Hur mycket betyder känslan av att tidigare ha vunnit i Katowice?

– Inget alls skulle jag säga, titlar är inte så länkade i CS som i andra sporter. Lite speciellt kan det kännas därför att Katowice 2016 var den senaste turneringen vi vann och det vore skönt att börja igen där vi på något sätt slutade förra året.

Vilka ser du som de största utmanarna i turneringen?

– Virtus.pro är i väldigt fin form och på hemmaplan är de riktigt duktiga, de kommer definitivt bli tuffast att slå.

Hur skulle du säga att Katowice mäter sig med andra turneringar i CS?

– IEM Katowice är som vilken annan stor turnering som helst. Vi värderar alla turneringar lika högt men majors kommer alltid ligga lite högre än andra.

pil
Här kan du följa turneringen

IEM Katowice håller på 1–5 mars.

Fnatic och Ninjas in Pyjamas spelar sina gruppspelsmatcher under första dagen med start 11.00 då de båda svenska lagen möts.

Matcherna går att följa på:

Twitch 

eller på IEM Katowice hemsida

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro