ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Krimz skuldkänslor efter flushas avhopp från Fnatic

Erik Glanell · 14 Jan 2019
Uppdaterad 14 Jan 2019
Freddy "Krimz" Johansson (höger) känner sig till viss del ansvarig för att Robin "flusha" Rönnquist lämnade Fnatic.

Freddy "Krimz" Johansson (höger) känner sig till viss del ansvarig för att Robin "flusha" Rönnquist lämnade Fnatic. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack


2018 blev ett turbulent år för Fnatic med många spelarbyten. För Hltv.org berättar Freddy "Krimz" Johansson att han delvis tar skulden för att flusha bytte lag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatics Freddy ”Krimz” Johansson är den hittills ende svensken på topp 20 i Hltv:s rankning av årets bästa CS:GO-spelare. Svensken hamnade på en prestigefull niondeplats och gjorde i samband med utmärkelsen en intervju med CS-sajten hltv.org.

I intervjun framgår bland annat bakgrunden till flera av förra årets uppmärksammade spelarbyten i laget. I inget av fallen har det i första hand handlat om spelarnas prestationer. Utan snarare om kemin i laget, som i fallet med Jonas ”Lekr0” Olofsson.

– Det fungerade helt enkelt inte rent socialt med Lekr0 och det spred sig till när vi spelade. Det bästa alternativet var att låta båda parter byta omgivning, säger Freddy ”Krimz” Johansson i intervjun med hltv.org.

Golden föll under pressen

En av årets mest uppmärksammade byten var när Maikil ”Golden” Selim lämnade laget precis efter två efterlängtade turneringssegrar. Experterna var överens med fansen. Fnatic var på väg i rätt riktning och mycket av kursbytet tillskrevs den nye spelledaren Golden. Men som en blixt från klar himmel bänkades han i laget.

LÄS MER
Quiz: Vad heter CS:GO-spelarna bakom nicken?

– Golden började tvivla på sig själv, förlorade självsäkerheten i sitt beslutsfattande och beskyllde sig själv för varenda misstag som gjordes. Vi var alla en del av det, så klart, men han kände att det var hans fel att vi misslyckades. Jag pratade med honom många gånger om att inte sätta så mycket press på sig själv. Golden är en person som jag verkligen gillar, säger han till hltv.org.

Dåligt samvete över flushas avhopp

En annan överraskande omkastning i laget var när den långvarige Fnatic-profilen Robin ”flusha” Rönnquist plötsligt lämnade laget. Johansson tar själv på sig en del av skulden när det kommer till det uppbrottet. Laget hade lovat varandra att lägga ner ett visst antal träningstimmar innan bootcampet för Dreamhack Masters Stockholm, ett löfte som inte hölls.

– Jag fullföljde inte min del på grund av idiotiska personliga prioriteringar och jag skäms fortfarande väldigt mycket för det. Jag antar att jag var en av faktorerna som ledde till att flusha lämnade, jag gjorde honom besviken, men det var flera andra saker som vägde in också, säger Krimz i intervjun med hltv.org.

Saknade kemi med Draken

När det gäller petningen av William ”Draken” Sundin, som lämnade Ninjas in Pyjamas för Fnatic, berättar Freddy ”Krimz” Johansson att det helt enkelt inte klickade. Han kan inte se någon annan förklaring och säger själv att det inte finns någon att skylla på i det beslutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro