ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kris i Spanien guldläge för svenskar

Johan Nylander · 20 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Den ekonomiska krisen i Spanien ger köpläge för svenskar på jakt efter billiga semesterlägenheter och resor, skriver Svenska Dagbladet.

Researrangörer och fastighetsmäklare inriktade på Spanien gnuggar händer. Den starka svenska kronan tillsammans med fallande bostadspriser i Spanien gör att många svenskar ser köpläge på lägenheter.

Jämfört med innan den ekonomiska krisen så har det blivit 50 procent billigare för svenskar att köpa boende i Spanien, enligt Mare Morisette, marknadskoordinator på Skandiamäklarna Spanien.

– 2008 och 2009 gick det knappt att ge bort ett hus i Spanien. Nu är vi tillbaka i samma nivå som under de goda tiderna före krisen och försäljningen tickar uppåt snabbt nu, säger hon till SvD.

Även charterresor till det soliga landet fortsätter uppåt, enligt de researrangörer som tidningen varit i kontakt med. Det är bland annat den starka svenska kronan som ligger bakom ökningen. Trots stort reseintresse förra året är Vings försäljning till Mallorca hela 20 procent bättre i år. Fritidsresor har dubblat antalet resor till Spanien de senaste fyra åren, och i år ökar utbudet 20 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro