ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krisen gör män mer otrogna

metro · 23 Okt 2011
Uppdaterad 23 Okt 2011
Den amerikanske skådespelaren Ashton Kutcher ryktas vara otrogen mot sin fru Demi Moore och har skapat rubriker den senaste tiden .

Den amerikanske skådespelaren Ashton Kutcher ryktas vara otrogen mot sin fru Demi Moore och har skapat rubriker den senaste tiden . Foto: Patrik Lundin/SvD/SCANPIX


Är din man otrogen? Skyll på ekonomin. Ny studie kopplar samman den ekonomiska krisen med otrohet.

klar

Artikellänk är kopierad

Forskare vid University of Kansas, USA, har hittat ännu en konsekvens av den ekonomiska krisen. Under ekonomiskt svåra tider tycks män, även de som lever i monogama förhållanden, söka fler sexpartners. – Vi är biologiskt designade för att föröka oss och det är omständigheterna som talar om för oss vilken strategi vi bör använda för tillfället, säger socialpsykologiprofessorn Omri Gillath till Science Daily. I en studie, som nästa månad publiceras i ”Journal of experimental social psychology”, har han undersökt responsen från män som först intruerats att tänka på döden och sedan tittat på erotiska bilder. Männen reagerade kraftigare på bilderna än kontrollgruppen. Tesen? Att mäns vilja att föröka sig ökar under ”sämre omständigheter för överlevnad”. Enligt Gillath kan hot mot ekonomin och arbetet ha den här effekten. – Om en man tror att han ska dö är det fördelaktigt för honom att använda kortsiktiga parningsstrategier – för att säkerställa sin avkomma, säger Gillath.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro