ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krismöte efter storbranden

Johanna Ohlson · 4 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Rasrisken stor i femvåningshuset

klar

Artikellänk är kopierad

Än är inte branden släckt på Burgårdsgatan. All trafik kommer att vara avstängd även i dag. I går samlades de boende för ett krismöte. Tre våningsplan är så gott som raserade. Inga av de boende har ännu släppts in i sina hem på grund av rasrisk. Familjen Mårtensson fick beskedet när de var på Tjörn.

– De ringde oss på natten och berättade. Nu är det bara att se sanningen i vitögat. Vi har inget hem att komma tillbaka till, säger Lena Mårtensson.

Edvard Jarlet bor i trapphuset bredvid. Han såg branden genom sitt fönster.

– Först såg jag ett ljus som såg konstigt ut. Sen hörde jag knaster och då förstod jag att det brann. Jag väckte mina föräldrar och vi bankade på hos våra grannar på vägen ner.

I princip alla lägenheter i fastigheten påverkade. De som inte drabbats av brand är vattenskadade.

– I och med att vi sprutat med vatten ovanifrån, och ganska mycket vatten dessutom, så har det runnit ner genom fastigheten, säger Lars Larsson på Räddningstjänstens ledningscentral.

Eventuellt ska räddningstjänsten släppa in vissa personer i byggnaden i dag men ingen kommer att kunna bo i lägenheterna på länge.

Klockan 11 i dag ska de boende få ytterligare information om situation.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro