ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kristersson (M) vill ha obligatorisk språkförskola

Annica Ögren · 12 Maj 2018
Uppdaterad 12 Maj 2018

Foto: IBL


Under fredagen och lördagen hölls Moderaternas valkonvent "Sverigemötet" i Göteborg. Ulf Kristersson fokuserade sitt avslutande tal kring migration- och integrationsfrågorna.

klar

Artikellänk är kopierad

När partiledare Ulf Kristersson (M) höll tal sitt avslutande tal under lördagen efterlyste han en stramare migrationspolitik för att klara de kommande årens – enligt Moderaterna – största utmaning: integrationen. Det skriver Dagens Nyheter.

– Integrationen är vår tids ödesfråga. Ska vi klara framtiden så måste vi klara integrationen, säger Kristersson.

Partiledaren förklarade att det är lättare att driva integrationspolitik om det kommer få människor till Sverige, istället för många. Men han ville inte ange några siffror för hur många personer som Sverige bör ta emot.

– Den första uppgiften blir att se till att Sverige inte blir det mest attraktiva landet för människor att söka asyl i, för då kommer inte det här att fungera. Vi måste snarare ha en stramare migrationspolitik än vad vi har i dag, säger Kristersson.

M-ledaren talade även om partiets integrationspolitiska program, och införandet av en obligatorisk språkförskola för nyanlända barn. Förslaget innebär 15 timmars obligatorisk språkförskola för tre-,fyra-, och femåriga barn.

– Alla, inklusive vi, har underskattat språkets betydelse. För att komma in på arbetsmarknaden så kräver det för de allra flesta kunskaper i det svenska språket, säger Ulf Kristersson enligt DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro