ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kristerssons nya plan: Moderaterna kan bilda regering ensamt

David Peterson · 12 Okt 2018
Uppdaterad 12 Okt 2018
Moderaterna kan bilda regering ensamt

Moderaterna kan bilda regering ensamt Foto: IBL


Moderatledaren Ulf Kristersson är beredd att bilda en regering utan samtliga Allianspartierna. Ett annat alternativ är en ren M-regering, skriver han på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Mindre än en vecka återstår av M-ledaren Ulf Kristerssons sonderingsuppdrag. Nu öppnar han upp för ett nytt alternativ – en regering utan samtliga Allianspartier.

”Det andra alternativet är att ett eller flera allianspartier bildar regering, med ett eller flera allianspartier som nära samarbetspartners utanför regeringen. Jag kallar förslaget för ”3-2-1”. Dvs regeringen består av enbart Moderaterna, eller av Moderaterna plus de allianspartier som nu kan och vill ingå i den regeringen”, skriver han på Facebook.

En sådan regering skulle agera precis som en Alliansregering, enligt Kristersson.

SD och V ska stängas ute

”Varken Sd eller V skulle ges inflytande över regeringens politiska inriktning. Däremot skulle regeringen frimodigt lägga fram sin politik och pröva den i riksdagen,” skriver han.

Förstahandsalternativet är fortfarande att bilda en Alliansregering utan att stödja sig på samarbete med S. Men både Centerpartiet och Liberalerna har sagt nej till att sitta i en regering som är beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro