ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kristi, 24, dödsstörtade från sagoklippan: Bara en tidsfråga”

Tomas Lundin · 9 Sep 2015
Uppdaterad 9 Sep 2015
Trolltunga har blivit en turistattraktion den senaste tiden efter att bilder spridits på sociala medier.

Trolltunga har blivit en turistattraktion den senaste tiden efter att bilder spridits på sociala medier. Foto: Alamy


Det var bara en tidsfråga innan någon dog, menar en turistguide vid norska Trolltunga. En 24-årig kvinna störtade mot sin död efter att hon snubblat på några stenar i lördags.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristi Kafcaloudis, 24, skulle posera för en bild på den 700 meter höga klippan då hon snubblade och föll. 

Trolltunga i norska Hordaland är en av landets främsta turistattraktioner och runt 500 personer om dagen går upp för en 11 kilometer lång brant stig för att komma upp till den berömda utsiktspunkten. 

Kristi Kafcalouidis pluggade på universitetet i Bergen som utbytesstudent från Australien och hade tagit sig upp med två vänner, som stod vända mot henne för att ta fotografier när hon snubblade och föll handlöst.

– Många vill gå ut och bli fotograferade och det är kö för att ta bilder. Då det var hennes tur gick hon över några stenar som ligger längs bergväggen, men hon gick för långt till höger och föll, säger Terje Kvalvik vid polisen i Hardanger till Berlinske Tiderne.

► LÄS MER: Bergsstig öppnar igen efter dödsfall Trolltunga har inga säkerhetsanordningar eftersom man inte vill förstöra platsens naturliga skönhet och enligt guiden Thomas Ruud, som anordnar grupputflykter till platsen, var det bara en tidsfråga innan någon dog.

– Det är en ganska ny attraktion som har spridits med hjälp av sociala medier. Den har blivit en favorit bland turister från hela världen och det är många oerfarna som gör vandringen som är i dålig fysisk form och har fel skor och kläder, säger han enligt The Guardian. 

Han säger att det blivit populärt att ta med sig tält för att se solen gå upp och ned och att det händer att folk dricker och ger sig ut på klippan. Under de senaste åren har det förekommit ett antal benbrott och räddningsoperationer när folk inte börjat nedstigningen innan det blivit för mörkt, men det här är det första dödsfallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro