ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kristinas lägenhet ockuperades av vän

Sebastian Chaaban · 2 Jan 2013
Uppdaterad 3 Jan 2013
Kristinas lägenhet ockuperades av vän Kristina i sitt vardagsrum där det mesta av möbler och inredning saknas sedan hyresgästen – en manlig vän som befann sig i en nödsituation – ockuperat hennes lägenhet.

Kristinas lägenhet ockuperades av vän Kristina i sitt vardagsrum där det mesta av möbler och inredning saknas sedan hyresgästen – en manlig vän som befann sig i en nödsituation – ockuperat hennes lägenhet. Foto: Lotta Bergseth


Kristina lånade ut sin lägenhet till en vän i nöd. Men mannen bytte lås och vägrade att flytta ut. – Det har varit en lång mardöm, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan ett år tillbaka bor Kristina i en hyreslägenhet i Hjorthagen i Stockholm. I augusti i år sprang hon på en gammal vän, som berättade att han hamnat i kris, och skulle behöva någonstans att bo. 

Kristina lånade ut sin lägenheten möblerad i en vecka och bodde i stället i sin sommarstuga, utanför Stockholm. 

Men tiden gick och mannen flyttade aldrig ut. 

– Jag besökte honom och såg till min förskräckelse att lägenheten var helt ommöblerad och fylld av hans egna saker. Då började jag ana oråd, och bad honom att flytta ut inom två veckor. 

Nu slutade mannen att svara när hon hörde av sig. Och när hon besökte sin lägenhet igen hade mannen bytt lås och vägrade att flytta ut. 

Kristina fick vända sig till Kronofogden för hjälp. Hon hade plötsligt hamnat i ett läge där myndigheten nu skulle utreda vem av Kristina och mannen som skulle ha besittningsrätten, tillgången, till lägenheten.

Till slut slog Stockholms tingsrätt i december fast att lägenheten var hennes och mannen vräktes.

– Det var uppslitande att komma hem igen, det var enormt rörigt och nästan alla mina saker var borta. Det har varit jobbigt att de tog så lång tid innan man fick hjälp, säger hon. 

Karin Berglöf-Hedar är kanslichef vid Kronofogden. Hon kan inte uttala sig om enskilda ärenden. 

– De här processerna kan ta tid. Det viktiga som privatperson är att man har ett tydlig avtal med den andra parten, så man vet vad som gäller vid en tvist, säger hon. 

Metro har utan framgång sökt mannen för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro