ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritik mot Löfven efter inlägg på Facebook 

Emmelie Wallroth · 13 Jul 2014
Uppdaterad 14 Jul 2014

Foto: TT & Facebook


På lördagen gick S-ledaren Stefan Löfven ut och kommenterade Gaza-krisen på sin Facebooksida. Och inlägget har mötts av stor kritik, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten har kommentarerna till inlägget haglat in på Stefan Löfvens facebooksida, rapporterar Aftonbladet.

”Nu fler än hundra döda palestinier och över 700 missilattacker mot Israel. Hamas bär ansvar för att stoppa den dagliga raketbeskjutningen. Den upptrappade situationen efter kidnappningen av tre israeliska ungdomar måste brytas. Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig. Det är en enorm tragik att våldet eskalerar. Det är de civila som drabbas hårdast. Äntligen ett enigt FN-säkerhetsråd som uppmanar till nedtrappning och eldupphör. Dödandet, ockupationen och våldet måste få ett slut. Parterna bär ansvar för att återvända till förhandlingsbordet”, skriver Stefan Löfven, partiledare för Socialdemokraterna.

I skrivande stund har inlägget fått över 1 400 kommentarer – många av dem kritiska mot Löfvens uttalande om att Israel ”har rätt att försvara sig”.

”Israel dödar just nu palestinska barn varje dag. Är det självförsvar?”, skriver en användare.

”Ajajaj Stefan, där gjorde du ett politiskt snedtramp”, skriver en annan.

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar att formuleringen, trots att den är ”relativt blygsam”, ändå är en rätt tydlig åsikt.

– Det räcker att säga såhär för att uppfattas som Israelvänlig, säger Stig-Björn Ljunggren till Aftonbladet.

Metro har sökt Stefan Löfven genom hans pressekreterare.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro