ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritik mot mobilregler på rättspsyk

TT · 25 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lillemor Lövström, pressansvarig på Säters sjukhus, säger att Socialstyrelsens regler gör att sjukhuset inte får förhindra patienternas kommunikation med yttervärlden.- De flesta intagna har mobiler och tillgång till datorer, säger hon.TT: Tycker ni att det är bra?- För många patienter kan det nog vara bra, men det kan dessvärre missbrukas också. Och vi önskar att vi skulle ha lite större möjligheter att inte tillåta sådant.

Säters sjukhus har inlett arbetet med en så kallad händelseanalys för att utreda om personal kan ha brustit i ansvar i samband med att mannen avvek. Men den utredningen är ännu inte klar.När mannen avvek från sjukhusområdet under sin frigång var han inte övervakad av personal.- Frigång betyder att man är ute på egen hand utan personal. Annars heter det promenad med personal, förklarar Lövström.

Eftersom området vid sjukhuset där mannen vistades inte är inhägnat kan han i princip bara ha gått därifrån utan att någon lade märke till honom.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro