ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritik mot skyltdocka: Kan vara extremt skadligt”

Emmelie Wallroth · 24 Feb 2015
Uppdaterad 24 Feb 2015
Skyltdockan ska ha stått i en av Whistles butiker i London.

Skyltdockan ska ha stått i en av Whistles butiker i London. Foto: Amina Hayes/All Over Press


Efter att en bild på en skyltdocka i London lades ut på Instagram riktar nu flera organisationer kritik mot klädbutiken.

klar

Artikellänk är kopierad

När Amina Hayes, 32 i Storbritannien, gick förbi en av modeföretagets Whistles butiker i London förra veckan fastnade hennes blick på en skyltdocka i fönstret – och hon kunde tydligt se hur dockans ben stack fram vid bröstet.

– Det har varit mycket kalabalik kring att modeindustrin inte representerar ”riktiga” kvinnor så att jag inte trodde att sådan här idioti fanns längre, säger Amina Hayes till Daily Mail.

Hon tog en bild på skyltdockan och lade upp den på Instagram. Och efter det har reaktionerna rasat in i flera utländska medier.

Flera brittiska ätstörningsorganisationer har, som ett svar på bilden, gått ut och bett klädbutikerna att ta ett större ansvar.

– Det är en besvikelse att se en så uppenbart underviktig skyltdocka, säger Mary George på ”Beat”, en av Storbritanniens ledande organisationer som stödjer personer med ätstörningar, till Daily Mail.

Hon menar att skyltdockan som stereotyp kan vara ”extremt skadlig”.

– Trots att modeindustrin inte direkt orsakar ätstörningar, så har den ett starkt inflytande som är farligt för vissa utsatta ungdomar, säger Mary George.

Metro har sökt Whistles pressansvariga i London.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro