ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritisk mot polisen efter mordet på pojkvännen

Stina Berglund · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
I dag uppmärksammas brottsoffer i Göteborg. Renée Lindwalls pojkvän dödades i ett knivdåd i december 2009.

I dag uppmärksammas brottsoffer i Göteborg. Renée Lindwalls pojkvän dödades i ett knivdåd i december 2009. Foto: Lena Garnold


Renée Lindwalls pojkvän mördades i ett knivdåd. Polisen sa inte ett ord om brottsofferjouren”. I dag uppmärksammas brottsoffer i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Renée Lindwalls särbo Kent dödades sommaren 2009, i en lägenhet i Majorna. Renée fick beskedet att Kent var död dagen därpå. – Jag var fullkomligt chockad. Först trodde vi att det var en naturlig död, men på eftermiddagen ringde polisen och sa att det kanske låg ett brott bakom, säger hon. Renée kallades till polis-förhör där hon ombads berätta allt om sambon och hans liv. Inte under hela tiden upplevde hon att någon brydde sig om hur hon mådde. – Min pojkvän hade precis blivit dödad, men förhöret var helt känslokallt. Polisen sa inte ett ord om brottsofferjouren, eller psykolog- och krishjälp. Renée Lindwall sökte på egen hand upp brottsofferjouren och kom så småningom i kontakt med föreningen RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade. – Där har jag hittat samhörighet med andra drabbade. I dag mår jag ganska bra. Men jag tänker fortfarande på Kent varje dag och är väldigt ledsen över att han inte fick leva vidare, säger hon. I dag uppmärksammas Renée och andra brottsoffer på Gustaf Adolfs torg klockan 17.00, som en del av den internationella brottsofferdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro