ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritiska webbsidor stängs i Thailand

Stockholm TT · 4 Apr 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Thailands militärstödda regering har stängt många webbsidor som anses skymfa landets kung, omtalade informationsministern Sitthichai Pookaiyaudom på onsdagen. Och fler kommer att stängas, klargjorde han. -Det här handlar inte om yttrandefrihet, sade Sitthichai till AP. -Folk som skapar de här sidorna missbrukar sina rättigheter och vill uppenbarligen inte landet väl. Tidigare har regeringen anklagats för att slå ner på webbsidor som kritiserar militärkuppen i höstas då premiärminister Thaksin Shinawatra störtades. Men enligt informationsministern riktar åtgärderna sig enbart mot sidor som förolämpar monarkin, vilket är ett lagbrott i Thailand. Också pornografiska webbsidor kan komma att stängas, sade Sitthichai.

En av de redan spärrade sidorna startades av en grupp som kallar sig Lördagsrösten mot diktatorer. Gruppen har i en rad protestaktioner krävt att kuppledarna ska återlämna makten till en demokratiskt vald regering.

Den har också anklagat kungens främste rådgivare Prem Tinsulanonda för att ha medverkat i kuppen. Även kritik mot monarkens rådgivare kan leda till att sidor stängs, tillade ministern.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro