ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kritiskt för barn i bil som voltade

TT · 8 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tillståndet är kritiskt för ett av två syskon som med sina föräldrar voltade med en bil väster om Sandviken på tisdagseftermiddagen.Det lilla barnet fördes på kvällen till sjukhus i Stockholm.Han förflyttades dit från Akademiska sjukhuset i Uppsala, som han förts till tidigare på eftermiddagen.Pojkens mamma, mellan 20 och 25 år, vårdades först på intensivvårdsavdelningen vid Gävle sjukhus för allvarliga skador, men fördes senare med helikopter till Akademiska sjukhuset.

Familjens andra barn och pappan, mellan 25 och 30 år, vårdas för allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen vid Gävle sjukhus. Vid halv nio på tisdagskvällen fanns inga ytterligare uppgifter om tillståndet för de skadade.Olyckan inträffade på riksväg 80 nära Kungsgården vid 13-tiden på tisdagen. Familjens bil fick sladd och voltade mot viltstängslet och fortsatte en bit in i skogen.De vuxna kunde ta sig ur bilen själva. Barnen som satt i bilbarnstolar var fastklämda, och fick tas ur bilen av räddningstjänsten.-Det är en singelolycka. Bilen har av okänd anledning kört av vägen. Vi kommer naturligtvis fortsätta att utreda vad som har hänt, men det är inte akut just nu. Det viktigaste är att familjen får vård, säger Daniel Mattsson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Gävleborg, till TT.  

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro