ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kroatisk seger - då tror Bilic på guld

Kristoffer Ruckemann · 12 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Slaven Bilic slår ut med armarna av glädje efter premiärsegern mot Österrike. Nu tror han på EM-guld - bara det blir seger i kväll mot Tyskland.

Slaven Bilic slår ut med armarna av glädje efter premiärsegern mot Österrike. Nu tror han på EM-guld - bara det blir seger i kväll mot Tyskland. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kroatiens förbundskapten Slaven Bilić siktar på EM-guld. Han tror att sitt lag kan gå hela vägen – om de kan slår Tyskland i kväll.

- Jag tror att ett lag som vinner mot Tyskland kan vinna mot vem som helst, sade han på en presskonferens.

Kroatien inledde EM med att besegra värdnationen Österrike. Trots en ganska svag insats sist känner sig Bilić och hans manskap starka inför kvällens match.

- Vi går in i den här matchen med ett starkt självförtroende, säger förbundskaptenen.

- Precis som Tyskland vann vi den första matchen och vi är lättade efter den negativa pressen   vi hade på oss i förhand. Efter den vinnande starten litar vi på oss själva och sättet vi spelar på.

Kroatiens mittfältsstjärna Luka Modrić har haft problem med hälsenan. Men målskytten från premiärmatchen har återhämtat sig efter rehabträning i veckan och spelar troligtvis i kväll.

Anfallaren Mladen Petrić är tillbaka efter ryggproblem men har inte hittat formen än. Han kan komma att ersättas av unga Ivan Rakitić.

Tysklands förbundskapten Joachim Löw har inga skador att oroa sig för. Han medger också att spelarna känner sig i bättre form än någonsin men väntar sig en tuff match mot Kroatien.

- De senaste månaderna har vi byggt upp ett starkt självförtroende. Men Kroatien är ett bra lag med offensiva spelare och vi står inför en svår uppgift.

- Vi vill kontrollera matchtempot – det blir målet i kväll.

Lagets kapten och storstjärna Michael Ballack är laddad inför matchen men menar att laget inte har visat sitt bästa än.

- Just nu befinner vi oss på 50-80 procent av vår kapacitet, mot Kroatien måste vi rycka upp oss ytterligare.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro