ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krockades förbi en betalstation - slipper betala trängselskatt

TT · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En bilist som efter en krock mot sin vilja passerade en betalstation men körde tillbaka inom två minuter slipper betala trängselskatt på 20 kronor.

Trots att bilisten passerat betalstationen mot sin vilja krävde Skatteverket att han skulle betala och drev frågan till högsta instans. Nu har Regeringsrätten, precis som tidigare kammarrätten, gett myndigheten bakläxa och skriver att kravet är "uppenbarligen oskäligt".

Mannen från Nynäshamn närmade sig i februari 2006 en betalstation vid Danvikstull, men skulle i korsningen före kamerorna svänga av vägen. Då körde en buss på honom och han hamnade mitt i korsningen. Bil och buss flyttades till andra sidan, där skadeanmälan skrevs.Därefter måste mannen passera betalstationen för att inte köra mot trafiken. Han återvände till korsningen efter 1 minut och 45 sekunder men blev av staten krävd på 20 kronor i trängselskatt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro