ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krögare greps för bomb

Anders Göransson · 10 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

29-årig nöjesprofil misstänks ligga bakom bilbomben i Vasastan

klar

Artikellänk är kopierad

Delar av centrala Stockholm spärrades av i går och polisens bombtekniker undersökte bilen efter bombrester.
Delar av centrala Stockholm spärrades av i går och polisens bombtekniker undersökte bilen efter bombrester.Foto: SCANPIX

En känd Östermalmskrögare misstänks ligga bakom bilbomben i Vasastan i går. Den 29-årige mannen greps i går av tungt be­väp­nad polis i en lägenhet vid Humlegården.– Han är anhållen, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt olaga hot, säger Kjell Ahlin, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Klockan var 6.53 när explosionen väckte de boende vid Sur­brunnsgatan. – Jag väcktes av en ordentlig smäll. Sedan började alla fönsterrutor krossas. Jag såg ett vitt moln ute på gatan, berättar Ann-Charlotte Eg­mar, som bor intill, för TT.Inga personer skadades.

Bomben hade placerats under en svart Volvo med texten ”Stureplansgruppen”. Den tillhör ett vaktbolag som hyr ut personal till krogar. Efter uppgifter från mannen som disponerar bilen riktades misstankarna mot 29-åringen.

Mannen äger flera krogar, bland annat på Östermalm, och är en profil i nöjeslivet kring Stureplan.Mannen är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Polisen var i går mycket förtegen om fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro