ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krögare häktad för utpressningsförsök

Daniel Olsson · 5 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En restaurangägare sitter häktad i Göteborg miss­tänkt för att i det kriminella mc-gänget Bandidos namn försökt driva in en skuld på 730 000 kronor.Offret för utpressningsförsöket är en man från västra Frölunda som berättar hur han blev uppringd mitt i natten den 28 januari av en person som sa sig tala för mc-gänget. Innan samtalet var över ska mannen i andra änden ha förklarat att de skulle komma hem och skjuta fyra skott i Frölundabons ben om inte skulden betalades.– Det rör sig om en tvist inom restaurangbranschen, säger kammaråklagare Stina Lundqvist som leder utredningen.

Den häktade 27-åringen tog förra året över en nu konkursad restaurang söder om Göteborg, men upptäckte efter ett tag att stora summor saknades i kassan. Pengar som han, enligt säljaren, ska ha försökt kräva in också tidigare under hot om att kontakta kriminella gäng.

Den häktade 27-åringen säger att allt rör sig om ett missförstånd där han under en våt kväll på krogen berättade för två kamrater om skulden. Den ene av vännerna ska ha tagit hans mobiltelefon och förklarat att han visste ett sätt att få mannen att betala skulden och ringde sedan upp Frölundabon.

Restaurangägaren säger att han sedan somnade på sin stol och glömde bort hela historien tills polisen kom och hämtade honom.

Nu misstänks han för anstiftan till grovt utpressningsförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro