ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krögare våldtog servitris på sin egen restaurang

Evelina Olsson · 4 Maj 2011
Uppdaterad 4 Maj 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den skånske krögaren lurade den unga servitrisen till restaurangen efter stängningsdags. Väl där överbemannade han kvinnan och våldtog henne på restauranggolvet. Nu dömer Helsingborgs tingsrätt mannen till två års fängelse för våldtäkt och misshandel. Han döms även till att utge ett skadestånd på 90 000 kronor till sitt offer.

Kvinnan jobbade extra på en av mannens restauranger i nordvästra Skåne vid tiden för brottet. Hon berättar i förhör hur hon kände att allting inte stod rätt till när hon kom till den ”efterfest” han lockat med. Hon flydde därför in och låste om sig på toaletten och hoppades ”försöka prata sig ur situationen”. Men när hon öppnade dörren gick mannen till angrepp.

Den nu dömde nekar till brott och hävdar att den unga kvinnan ”eggat honom till samlag”. Men bevis i form av flera vittnesförhör som bland annat styrker det faktum att kvinnans personlighet ändrats drastiskt efter det inträffade och att hon reagerat väldigt starkt när hon sett honom stöder hennes uppgifter.

Tingsrätten dömer också mannen för misshandel av kvinnan. Detta skedde när de båda stötte på varandra på en annan restaurang en tid efter våldtäkten. Där tog krögaren ett grep om kvinnans hals och tryckte upp henne mot en vägg samtidigt som han uppmanade henne att inte anmäla våldtäkten.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro