ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krogpersonal öser pengar över musikhjälpen i jul

Olle Warnhammar · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013
All min dricks Marika Andrén och Hanna Dahlborg i den gemensamma uniformen på restaurangen Lou Lou. – T-shirtarna skapar en känsla av gemenskap och att vi kämpar för samma sak, säger Marika Andrén, 26 år.

All min dricks Marika Andrén och Hanna Dahlborg i den gemensamma uniformen på restaurangen Lou Lou. – T-shirtarna skapar en känsla av gemenskap och att vi kämpar för samma sak, säger Marika Andrén, 26 år. Foto: Lena Garnold


Skänka pengar till välgörenhet och festa järnet samtidigt? Ingen omöjlighet enligt grundarna av projektet All min dricks”, som brakar loss i Göteborg i morgon, då över 250 krogarbetare skänker bort all sin dricks till Musikhjälpen lagom till jul.

klar

Artikellänk är kopierad

Marika Andrén och Hanna Dahlborg. 
  De menar att många vill hjälpa men att rätt forum inte alltid existerar.
  – Man pratar mycket på kafferaster i dag men det kommer oftast inte längre än så. Det här är ett sätt att göra det på ett kul sätt för framför allt unga människor på deras fritid, säger Marika Andrén, 26 år.
Marika Andrén och Hanna Dahlborg. De menar att många vill hjälpa men att rätt forum inte alltid existerar. – Man pratar mycket på kafferaster i dag men det kommer oftast inte längre än så. Det här är ett sätt att göra det på ett kul sätt för framför allt unga människor på deras fritid, säger Marika Andrén, 26 år.Foto: Lena Garnold
Joseph Shirazi 
  Joseph Shirazi, 31 år, är ägare till restaurangen Lou Lou där Metro träffar Marika och Hanna.
  – Vi ställer upp mycket på grund av tjejerna. De engagerar personalen för gemenskap och jag uppmanar andra krögare att göra likadant, säger han.
Joseph Shirazi Joseph Shirazi, 31 år, är ägare till restaurangen Lou Lou där Metro träffar Marika och Hanna. – Vi ställer upp mycket på grund av tjejerna. De engagerar personalen för gemenskap och jag uppmanar andra krögare att göra likadant, säger han.Foto: Lena Garnold

Initiativet till drickskvällen startades av Marika Andrén, 26 år, och Hanna Dahlborg, 23 år, och är en del av välgörenhetsprojektet ”Generation”, en plattform för initiativ som binder samman klubbkultur med välgörenhet.

– Det händer så mycket skit i världen och vi vill vara med och göra skillnad. Men om man ska attrahera unga människor i vår generation så måste det vara kul också! säger Marika Andrén, en av projektledarna.

Idén uppstod efter ett lunchsamtal två vänner emellan, och efter att ha lyssnat på Musikhjälpen ifjol. Och redan första året 2012, samlade de in 33 000 kronor. Men de hoppas nu slå nytt pengarekord, eftersom fem gånger så många krogar deltar, 27 stycken.

– I år deltar allt från sportbarer till fine dining, så vi hoppas att nå över 100 000 kronor, säger Hanna Dahlborg.

En annan anledning till årets storsatsning är Musikhjälpens tema för i år att "alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”, som de båda anser är ett viktigt ämne, och då är tanken att ”All min dricks” ska föra samman nytta med nöje. Projektet ska attrahera unga genom att krogen fungerar som deras forum, enligt Marika Andrén.

– Det här kommer att bli jättekul vare sig man äter en middag, tar några glas eller festar järnet hela natten, säger hon.

– Och välgörenheten blir som en bonus.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro