ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krogpersonal ska hjälpa Stureplans alkoholister

Annika Persson · 14 Sep 2011
Uppdaterad 14 Sep 2011
Richard Gustafson, barchef på Akkurat, vet inte om ett samarbete mellan kliniker och krögare skulle fungera. – Vårt jobb är ju att sälja samtidigt som det är hårda krav på att inte överservera, säger han.  

Richard Gustafson, barchef på Akkurat, vet inte om ett samarbete mellan kliniker och krögare skulle fungera. – Vårt jobb är ju att sälja samtidigt som det är hårda krav på att inte överservera, säger han.   Foto: Urban Brådhe


Beroendeklinik vid Stureplan vill samarbeta med krögarna för att minska missbruk. Försöker polera bort tabukänslan genom att finnas i snygga lokaler”.

klar

Artikellänk är kopierad

I framtiden ska krogpersonalen vara med och förhindra missbruk. I alla fall om man ska tro alkoholläkaren Sven Andréasson.

Han är initiativtagaren till den nystartade alkoholkliniken Riddargatan 1 som ligger granne med Stureplan, och platsen är noga uttänkt. – Många förknippar beroendekliniker med utslagna människor, vi vänder oss till vanliga människor och försöker polera bort tabukänslan genom att finnas i snygga lokaler på ett lättillgängligt ställe, säger Sven Andréasson, alkoholläkare och initiativtagare till Riddargatan 1. – Krogarna har fått information och utbildning om vad mottagningarna erbjuder. När någon är påtänd eller berusad och pratar med en servitör så kan de tipsa om mottagningarna, säger Birgitta Rydberg (FP), sjukvårdslandstingsråd.

Kliniken på Riddargatan kommer även att använda sig av nya, moderna metoder för att hjälpa andra. – Vi är i startskedet för en app som man kan koppla till en alkometer, det blir ett sätt att erövra kontroll. Då kan personen välja att behålla resultaten för sig själv eller koppla ihop dem med behandlaren, säger Sven Andréasson.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro