ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krogprofil dömd för tortyrliknande” misshandel – hotade kasta syra på offret

Karl Enn Henricsson · 27 Dec 2017
Uppdaterad 27 Dec 2017
Krogprofilen döms till två års fängelse för "tortyrliknande" misshandel. Arkivbild.

Krogprofilen döms till två års fängelse för "tortyrliknande" misshandel. Arkivbild. Foto: TT


Krogprofilen trodde att kvinnan varit otrogen, och misshandlade henne grovt under flera timmar. Det handlade om ett tortyrliknande” förlopp, enligt tingsrätten. Han hotade även att kasta syra på kvinnan. Nu har mannen dömts till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som är i 20-årsåldern, är en profil inom krogbranschen i Stockholm. I slutet av oktober kom han hem till en kvinnan som han hade en relation med. Han misshandlade henne under flera timmar och hotade att kasta syra på henne, har hon berättat i polisförhör. Då mannen kokade upp vatten, som han hade hotat att kasta på henne, lyckades hon fly, har hon vidare berättat.

Mannen greps och åtalades för bland annat grov misshandel, vilket Metro har berättat om tidigare.

– Bakgrunden var att han trodde att hon var otrogen, som jag har uppfattat det, sa åklagare Christina Voigt till Metro.

Profilen frågade kvinnan vilka killar hon varit otrogen med, räknade därefter ner från fem och slog henne sedan i ansiktet, berättade hon i rätten. Kvinnan har uppskattat att hon fick ett slag var femte minut. Mot slutet av misshandeln tog han med henne till en spegel för att visa vilka skador hon fått i ansiktet. Det handlade bland annat om frakturer på näsan, handleden och ett finger, och blåmärken i ansiktet och på halsen.

Han tog även strupgrepp på kvinnan och sa till henne att hon var ”så jävla dum och korkad som låter sig bli slagen”, har hon berättat i rätten.

Mannen har erkänt att han utdelade fem, sex knytnävsslag och lika många örfilar.

– Han tar på sig ansvaret för misshandel. Han kommer erkänna viss grad av misshandel, sa advokat Thomas Martinson till Metro innan rättegången.

Mannen påstod i rätten att kvinnan brukat våld mot honom, och erkänt att hon varit otrogen med 13 olika killar.

Rätten konstaterar att ”Det är tydligt att han ändrat sina uppgifter alltefter ny bevisning lagts fram. Han har inte varit trovärdig”. Däremot anser rätten att kvinnan varit trovärdig. ”Slagen har varit kraftiga och stryptagen har medfört andnöd. Enligt tingsrätten har tillvägagångssättet varit tortyrliknande”, går att läsa i domen.

Mannen döms nu för grov misshandel, olaga hot, övergrepp i rättssak, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Straffet blir fängelse i två år. Han ska dessutom betala skadestånd om drygt 97 000 kronor till kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro