ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krogvattnet kan göra dig magsjuk

Maria Forsström · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Två av tre restauranger har dåligt dricksvatten. Och på mer än var tionde är kvaliteten så dålig att hälsan är i fara. Det visar en undersökning gjord i Malmö. Lennart Norring, enhetschef på livsmedelskontrollen i Stockholm, ser samma trend i Stockholm, där en liknande undersökning just nu görs.– Vi är inte klara med alla prover ännu. Men till exempel de vanliga silarna, som kontrolleras kontinuerligt, är ofta otjänliga eller tjänliga med anmärkning. Restaurangerna glömmer helt enkelt att göra rent dem, säger han.

Miljöförvaltningen har tagit prover på 50 restauranger i Malmö. Bara 17 klarar sig helt utan anmärkning, och på sex var vattnet rent av otjänligt på grund av för många koliforma bakterier. Dessa kan ge magsjuka och drabbar framför allt barn och äldre. Det är främst dricksvatten från ismaskiner och barmunstycken som får underkänt i den ännu inte offentliggjorda rapport som Metro tagit del av. 

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro