ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kronofogden tvingar katten Ove att para sig – igen

Josefin Svenberg · 13 Sep 2013
Uppdaterad 13 Sep 2013

I augusti grep Kronofogden in för att två katter skulle kunna para sig. Men då löpte inte honkatten – och nu tvingas avelshanen Ove dit på nytt. Han får tio dagar på sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Senast Ove var i Johanneshov för att tvångspara sig löpte inte honan som Ove skulle para sig med, så nu har kronofogden bestämt att ett nytt försök måste göras.
Senast Ove var i Johanneshov för att tvångspara sig löpte inte honan som Ove skulle para sig med, så nu har kronofogden bestämt att ett nytt försök måste göras.

Kronofogdemyndigheten har beslutat att avelskatten Ove återigen måste lämna sina fodervärdar i Huddinge söder om Stockholm för att para sig med en honkatt i Johanneshov.

Senast Ove var där löpte nämligen inte honan som Ove skulle para sig med, så ett nytt försök måste göras.

Honkattens ägare vill att Ove ska stanna i två veckor den här gången, men Kronofogden bedömer att det räcker med tio dagar.

I augusti berättade Metro att myndigheten beviljat särskild handräckning i det udda ärendet, eftersom paret som är fodervärdar inte ville lämna ifrån sig Ove till honkattens ägare – som även är Oves ägare. I fodervärdsavtalet mellan parterna skrevs det in att Huddingeparet skulle hålla Ove tillgänglig för parning av avelshonorna hemma hos ägaren i Johanneshov.

"Kattavel är helt beroende av att honan tar emot hanen för parning. Det är alltså utifrån katthonans löp som man måste utgå i sin avel", skriver Johanneshovsbon i sitt yrkande.

Metro har varit i kontakt med en av Oves fodervärdar, som säger att avtalet är "något luddigt". Enligt fodervärden har de redan överklagat Kronofogdens senaste beslut, men någon notering om detta finns inte hos Kronofogden.

– Men som det ser ut nu ska det avgöras i tingsrätten, säger fodervärden.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro