ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kronprinsessan ankifieras till 40-årsdagen

Henrik Ek · 10 Jul 2017
Uppdaterad 10 Jul 2017
Nya omslaget av Kalle Anka & C:o.

Nya omslaget av Kalle Anka & C:o. Foto: Egmont


Kronprinsessan Victoria blir första kunglighet att pryda omslaget av Kalla Anka & C:o. Dessutom passar tidningen på att ankifiera Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Svensk Damtidning som rapporterar om att kronprinsessan nu blir till en seriefigur:

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

På omslaget syns Kalle Anka sjunga för prinsessan efter att ha hoppat upp ur en tårta.

Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun har gjort det nya omslaget.

– Det har varit en stor ära att få ankifiera kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger han enligt Svensk Damtidning.

Vad Victorias ankeborgsnamn blir återstår dock att se. Det kommer Kalle Anka-läsarna att få rösta om på Facebook, uppger förlaget Egmont.

I samband med 40-årsfirandet av kronprinsessan har Kalle Anka-tecknarna även låtit ankifiera hovreportern Johan T Lindwall.

– Det känns jätteroligt och framförallt hedrande att det skett samtidigt som de tecknat en kunglighet för första gången. Extra hedrande är det också såklart att jag är förste svenske journalist hittills att få min egen figur i Kalle Ankas värld, säger han.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.Foto: Egmont
klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro