ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kroppen låg nedgrävd i en oanvänd grav

Karolina Skoglund · 7 Aug 2013
Uppdaterad 8 Aug 2013
Kroppen låg nedgrävd i en oanvänd grav

Kroppen låg nedgrävd i en oanvänd grav


I en svart sopsäck och med en utstickande arm, nedgrävd i en oanvänd grav. Så hittades ett lik, troligtvis av ett barn, på en kyrkogård i Solna under gårdagen. Polisen misstänker nu mord.

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdag förmiddag hittades ett lik när en grävare skulle gräva en ny grav på Norra begravningsplatsen i Solna. På mer än en meters djup i graven, som senast användes 1969, hittades något som liknade en svart sopsäck. Ur den stack det ut delar av ett lik, vilket gjorde att man larmade polisen. 

– Jag såg jag en kropp som låg i någon form av plast. Handen och halva armen stack ut ur plasten, så man kunde se att den inte legat där alltför länge, säger kyrkogårdschefen Lars Wetterlund, som anlände till platsen strax efter upptäckten. 

MISSTÄNKT MORD PÅ KYRKOGÅRD

Enligt Lars Wetterlund var det en ren slump att de hittade kroppen eftersom de grävde på en del av kyrkogården som de trodde var helt oanvänd. 

– Det är som taget från en deckare och är en väldigt udda och uppskakande händelse.  

Enligt en källa till Aftonbladet ska det vara en barnkropp som hittats i säcken. Något som varken polisen eller Lars Wetterlund kan bekräfta. 

– Utifrån det jag såg kan jag inte bedöma hur gammal personen i plasten kan ha varit och om det är ett barn eller ej, säger Lars Wetterlund. 

GW: MÖRDAREN KAN TRO ATT KROPPEN LIGGER SÄKERT DÄR

Generellt är polisen väldigt förtegen, men bekräftar att de startat en förundersökning om mord. 

– Misstankarna är på grund av fyndets karaktär. Men än så kan jag inte säga. Teknikerna är kvar på platsen och kommer troligtvis att vara det även i morgon, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.  

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro