ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kross och övertidsdrama – svenskarna utslagna i semin

Erik Glanell · 2 Dec 2018
Uppdaterad 2 Dec 2018
Tim "nawwk" Jonasson storspelade på Inferno, men det räckte inte ända fram.

Tim "nawwk" Jonasson storspelade på Inferno, men det räckte inte ända fram. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


En total överkörning på Nuke och en övertidsrysare på Inferno. Tyvärr befann sig svenskarna i X6tence Galaxy på fel sida strecket båda gångerna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Den första semifinalen för dagen på Dreamhack var en skrällarnas kamp. På enda sidan det oväntade svenskhoppet och på den andra sydafrikanska Bravado. Det var med andra ord svårt att veta vad som väntade när klockan för första rundan började räkna ner.

Så här i efterhand är det nog svårt även för killarna i X6tence att förklara vad som hände. Nuke blev en riktig kalldusch där Bravado överglänste svenskarna i vad som skulle sluta med en förkrossande 2–16-förlust för hemmalaget.

På Inferno var det desto jämnare mycket tack vare den unge talangen Tim ”nawwk” Jonasson storspel. Bravado fick en bra inledning som terrorister men X6tence kom i kapp och förbi när rollerna byttes. Till slut tog sig svenskarna upp på 15–12 och hade chansen att ta matchen till en tredje karta.

Dessvärre verkade nerverna ta över och trots bra försök lyckades de inte stänga matchen utan lät sydafrikanerna ta matchen till övertid. Väl där ökade pressen när Bravado säkrade full pott, tre rundor, på t-sidan. Svenskarna var nära att göra samma sak. Men en misslyckad attack mot a-sajten blev spiken i kistan för X6tence.

En snöplig förlust så nära mållinjen, men ändå ett erkännande för det talangfyllda laget.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro