ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krunegård lämnar ut allt på nya albumet

Emma Björkman · 25 Mar 2012
Uppdaterad 25 Mar 2012
Mauro Scocco är med och körar på ”Mänsklig värme”. ”Mauro har Sveriges bästa körröst och är helt fantastisk på att komma på körer. Dessutom är han en god  vän”, säger Markus Krunegård. 

Mauro Scocco är med och körar på ”Mänsklig värme”. ”Mauro har Sveriges bästa körröst och är helt fantastisk på att komma på körer. Dessutom är han en god  vän”, säger Markus Krunegård.  Foto: Klara Leo


På onsdag släpps Markus Krunegård nya skiva Mänsklig värme”. Sångaren är inte helt bekväm med det. – Det känns lite nojigt på grund av att jag har lämnat ut mitt privatliv och skrivit om mitt barn, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

På sista tiden har skriverier om Markus Krunegård, 32, mest handlat om hans och Shout Out Louds-Adam Olenius projekt We Are Serenades. De har nyligen spelat på South by Southwest-festival­en i Austin, Texas. I maj åker de tillbaka för en turné över hela landet.

– Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, säger Markus Krunegård.

Men med nya soloskivan som släpps på onsdag får han vänja sig med att åter vara ensam i rampljuset ett tag. Markus Krunegård berättar att eftersom det inte längre går att påverka något på skivan har han precis börjat tillåta sig att noja över den.  

– Jag nojar över om alla ska hata den och ingen skulle bry sig, säger han.

Han lägger till att det känns jobbigt att han har lämnat ut sitt privatliv och skrivit om sin dotter på albumet.

– Det känns jobbigt att ha gett bort den delen av sig själv, säger han. 

Till exempel sjunger han i ”Hemma börjar nästa dag” att ”min dotter känner knappt igen mig när jag kommer hem med flygplatspresenter”.

Har det blivit svårare att åka på turné sedan du blev pappa?

– Jag har inte varit borta så mycket ännu men de skulle vara jobbigt att få ett sms om att hon har lärt sig att gå, säger han. 

Den risken finns – nu vill Markus Krunegård ut och spela så mycket som möjligt. Men först ska han ge fansen en chans att lyssna in sig på skivan. 

– Det är så mycket text i låtarna att det blir roligare för alla, säger han. 

Efter USA-turnén satsar han på festivalspelningar och en höstturné. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro