ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Krydda ditt cv med grafik

Kristian Borglund · 13 Maj 2011
Uppdaterad 13 Maj 2011
Designern Magnus Olsson tycker att grafiska element kan göra ett cv bättre. ”För att få chansen måste du synas”, säger han.

Designern Magnus Olsson tycker att grafiska element kan göra ett cv bättre. ”För att få chansen måste du synas”, säger han. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Designern tipsar: 3 element som får dgör CV:t snyggare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett cv ska ge en snabb överblick över allt som stärker dina odds att få tjänsten du söker. De flesta tror att de måste kommunicera enbart med ord, rubriker och punktlistor. Och jodå, det kan stämma om du söker jobb hos arbetsgivare som håller hårt på formalitet, men till de flesta jobb kan du vinna på att tillföra ett grafiskt element i ditt cv. – Det grafiska elementet ska vara en krydda, inte ta över hela ditt cv. Då blir det graffiti. Det är som med typsnitten, att man inte ska använda många olika typsnitt, säger Magnus Olsson på Magnifikant i Malmö som har jobbat med grafisk form i åtta år. Det grafiska elementet ska stärka det du vill trycka lite extra på och kan exempelvis bestå av en bild, ett diagram, en tidslinje eller ett citat. – Om du söker jobb som konditor kan du visa upp din passion för yrket genom att ta med en liten bild på en budapestbakelse, eller rita en för hand, och skriva något i stil med: ”Jag byter alltid ut hälften av sockret mot fruktsocker när jag gör budapestbakelser”.  Syftet är att väcka intresse och att den som läser ska tänka ”den här måste vi kalla in på intervju”. För att få chansen måste du synas.

Olika grafiska element att använda sig av

Tidslinje     Om du har jobbat länge och hunnit samla på dig många olika meriter och erfarenheter kan en tidslinje hjälpa dig att ge rekryteraren en snabb överblick av din karriär. Ta gärna hjälp av någon som är duktig på illustrationsprogram.Lyft fram citat     Många tidningar och magasin lyfter fram spännande citat ut texten för att du ska stanna upp och, förhoppningsvis, läsa mer av innehållet. Det tricket kan du också använda dig av i ditt cv. Citatet får dig att sticka ut från mängden. Cirkeldiagram     Cirkeldiagram brukar ofta associeras med ekonomi, företagsrapporter och statistiskt material. I cv:t kan det tydliggöra exempelvis upplägget i en utbildning som du vill lyfta fram.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro