ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kubbklassiker och kaxiga uppstickare

Sara Stolt · 18 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Baba Sonic spelar rock och pop på Helenes Krog varje onsdag. ”En oas”, säger Sandra Engström från Nöjesguiden.

Baba Sonic spelar rock och pop på Helenes Krog varje onsdag. ”En oas”, säger Sandra Engström från Nöjesguiden. Foto: Henric Lindsten


Vad väljer du i Stockholms utedjungel?

klar

Artikellänk är kopierad

JUBILAR. Fritz’s Corner har överlevt i tio år. Men vilka Stockholmsklubbar är överlevare och vilka är på nedgång? Klubbexperterna Farnaz Sajadi, 25, och Sandra Engström, 27, utforskar huvudstadens nattliv.– Utan Fritz’s Corner skulle Stockholm vara en värdelös stad att bo i. Klubben är helt avgörande för att jag ska bo kvar här. Arrangörerna blir aldrig trötta eller tråkiga, säger Nöjesguidens Sandra Engström.

Även Farnaz Sajadi, klubbredaktör för Rodeo och klubbagent för MTV Beat, tycker att personerna bakom Fritz’s Corner är viktiga för Stockholmspubliken.Bandbokaren Johan Nordqvist kan ta åt sig en del av äran. Han är sedan fyra år tillbaka en av två anställda och 20 engagerade i den ideella föreningen.

Varför har ni överlevt?– Jag tror att det beror på att vi är en förening och att folk ur styrelsen byts ut. Och klubben är inte så smal. Vi har allt från hiphop till jättehård hårdrock och allt däremellan, säger han.

När var ni på topp?– Nu, tycker jag. Men det var en höjdpunkt när Fritz’s öppnades i squashhallen på S:t Eriksplan 1997 och blev en del av undergroundscenen. En annan topp var när vi kom in på Debaser.

Klassikerna

Baba Sonic (pop, rock), onsdagar på Helenes Krog & Kök, Hornsgatan 31.Sandra: Det är viktigt att det finns sådana här oaser i Stockholm, där det inte handlar om att vara coolast. På Baba handlar det bara om att gilla Broder Daniel. Club Studio One(soul, reggae), fredagar på Fasching, Kungsgatan 63.Sandra: Hiphopklubbar verkar ha svårt att överleva, så något rätt gör de. Folk verkar ha kul där varje gång.dB (drum’n’bass), nypremiär den 1 november i Berns källare, Berzelii park.Sandra: Det är sjukt att de kör i gång igen. Man borde göra något nytt i stället för att liva upp ett koncept som var trött redan för fem år sedan.Spy Bar(olika klubbar i flera rum), onsdag– lördag på Birger Jarlsgatan 20.Sandra: Jag gillar ”Spyan” jättemycket – om man bortser från kasta-ut-politiken. För mig som är 27 och jobbar inom media passar det perfekt.

Uppstickarna

Happy Nation (elektroniskt), den 24 november på Marie Laveau, Hornsgatan 66.Farnaz: Det är de spexiga och hippa ungarna som håller i det där. De är ambitiösa och jag har hört att de hade 150 meter lång kö.

Bring all your friends (rock, pop), andra fredagen varje månad på Landet, L M Ericssons väg 27, Hägersten.Farnaz: Tonvikten ligger på musiken. Jag vill se fler avslappnade ställen som Landet.

China(elektroniskt), fredagar och lördagar på Chinateatern, Berzelii park 9.Farnaz: De har tunga bok-ningar och verkar ha en massa spännande på gång, även om vissa tycker att det är trångt och stissigt.Club Primitive(disko, techno), torsdagar på Riche, Birger Jarlsgatan 4.Farnaz: Trendigt. Men av principiella skäl går jag inte dit. Riche har inte haft en kvinnlig DJ-bokning på evigheter. De måste satsa på att inte vara bakåtsträvande.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro